#2 day at bukit guntong

Wednesday, 14 November 2012
assalamualaikum

sudah baca entry,bukit guntong hari pertama unforrtunately, ok,kita sambung kisah yang kedua,iaitu masih lagi di bukit guntung, first sekali,tepat jam 5.00 pagi,kami bangun daripada tidur yang tidak lena,kesejukan,dan kelu,- i thought- but hari itu i know that i have to face a very tiring day,,

selepas solat,kami diminta untuk ekurmpul b berkumpul untuk bersarapan bersama-sama,after we get full our stomach,kitaorang diminta untuk mandi perlu ke diminta untuk mandi?? hihi,tapi aku sudah mandi pada jam 6.00 pagi,woah sejuk tu,dengan keadaan bilik air yang terbuka,kedengaran bunyi sang putera katak menyanyikan lagu,ahaks,!!

kami diminta untuk memakai baju yang diberi,yang mana aku tengah pakai sekarang ni,warna merah menyala,hahahha,,!! kemudian,ops  tak ingat nak cakap, hari itu hujan renyai-renyai dan tidak berhenti sehingga harinya malam,dikatakan aku berada dibawah hujan 24 jam,tak pernah kering pun, lembap dan berair,

hari itu aku melakukan aktiviti perancangan persatuan,so booooriinngg~~ tapi i have to faced it,nak lari macam mana,hihi,semuanya sudah dikawal rapi,

dan pada sebelah petang,seprti biasa,semua kaum adam pergi ke masjid untuk menunaikan solat jumaat, semasa dalam perjalanan itu,i have see a very beaytiful scenery,cantik sungguh permandangannya,dengan jambatan yang panjang,unfortunately,tak bawak kamea,nak snap-snap tempat itu,kalau tak dah ku upload dalam blog ni,hihi,kesiannya,

after solat jumaat,as usual ,aku beraktiviti dengan aktiviti yang membosankan,perancangan untuk malam kebudayaan, what we have to do ,apabila malam kebudayaan nanti,kami melakonkan kisah murid-murid yang nakal dan suka mengata cikgunya,spontan jew tau,mase latihan tak buat pun semua ni,tapi malam tu jelah yang best,yang lain KO,thats all

thank you for reading, nantikan sambungannya,,

0 comments:

Powered by Blogger.